måndag 8 augusti 2016

Två aktiviteter

Det är ju inte nödvändigt att göra stora utflykter varje dag. Ibland kan man hålla sig på hemmaplan, se sig omkring och ha trevligt tillsammans. Det gjorde vi vid två tillfällen i förra veckan.

På tisdagseftermiddagen tog vi buss nr 20 ut till byggplatsen, där ESS tar form. Det är inte så mycket att titta på ännu. Det är en byggarbetsplats. Men solen sken och vi gick från ESS-hållplatsen till MAX IV-hållplatsen, längs mognande sädesfält.


Någon dag senare tog vi bussen in till Stadsparken för att barnen skulle få leka på den stora lekplatsen som finns där. Vi var inte ensamma om den tanken. Lekplatsen var full av lekande barn. Efter ungefär 45 minuter hade barnen lekt klart och då gick vi till en annan del av parken för att spela baseball. Eller spela och spela... Vi hade en trädgren som slagträ och en tennisboll och det vi sysslade med kan närmast liknas vid batting practice. Men kul var det.


Det är så roligt att se att den här gången leker Gustav, Oskar och Ludvig tillsammans. För två år sedan, när de senast träffades, kom Oskar och Ludvig inte alls överens. Nu leker de jättebra tillsammans, även bara de två. Oskar pratar svenska. Ludvig pratar engelska. De förstår varandra bra ändå, på något sätt. När Gustav också är med, vilket han oftast är, får han ibland tolka mellan Oskar och Ludvig. Jag fortsätter att förvånas hur Gustav, till synes, väldigt enkelt konverserar på engelska.

1 kommentar:

  1. Jag kan bara hålla med. Precis så har det varit, dessa två så sällsynta veckor.

    SvaraRadera