lördag 22 april 2017

Familjetid

Det blev sovmorgon idag, på sätt och vis. Jag vaknade redan klockan fem men lyckades somna om. Väcktes igen klockan kvart över sex av att barnen låg och bråkade bredvid mig. Sjasade iväg dem från sängen med en morrning och somnade om ytterligare en gång och vaknade en timme senare. Så ljuvligt att få sova!

Efter frukost skulle vi åka till morfar i Malmö. Oskar är i stort sett aldrig med på noterna, när man ska ge sig hemifrån. Han vill inte följa med. Punkt. Jag förklarade för honom att det här med familj är viktigt, att vi måste ta hand om varandra och idag så var det morfar som behövde hjälp.

På torsdag är det äntligen dags för min pappa att få ryggen opererad. Han har haft smärtor i benen och ryggen i ett års tid, smärtor som till stor del har tvingat honom att lägga om sin livsstil. Han har inte kunnat vara ute och gå på sina långa promenader men han har försökt att hålla igång ändå. Han går ner till gymmet varje morgon och cyklar en stund och sedan går han uppför trapporna till femtonde våningen för att sedan ta hissen ner till sin lägenhet på femte våningen.

Nåväl, pappa fick diagnosen spinal stenos, som innebär att det blir en förträngning i ryggmärgskanalen. Det är ett led i degenerativa förändringar och leder till att nerverna i spinalkanalen får mindre plats och utsätts för tryck. Det här ska operationen på torsdag förhoppningsvis rätta till.

Dagens tur till Malmö gjordes för att vi skulle hjälpa morfar att handla, så att han har det han behöver hemma och inte behöver bege sig till affären åtminstone den första veckan efter operationen. Han har även snälla grannar, som har erbjudit sig att hjälpa till och som kan handla färskvaror som frukt och grönsaker.

Vi handlade, vilket var ganska snabbt avklarat, och sedan åt vi lunch tillsammans. Det blev en fin förmiddag tillsammans.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar