fredag 7 september 2018

- Jag siktar på att åka klockan sju

Det är fredag! De två senaste åren har jag kunnat åka hem från jobbet strax före klockan två på eftermiddagen. Inte så det här året, då min sista lektion slutar först halv fyra. Det är inte optimalt att ha 2 x 40 minuter biologi sist på fredagen, speciellt inte när det är enda gången i veckan eleverna har biologi ... men vi får göra det bästa av det.

Barnen hade planer med sin pappa den här helgen, så jag är barnlös. Det ska bli en tur till IKEA i morgon tillsammans med Jörgen, K och E, så jag har landat i Skurup så här på fredagskvällen. Innan jag kom hit hade jag en del att stå i. Jörgen undrade igår kväll hur dags han kunde förvänta sig att jag dök upp hemma hos honom.

- Jag siktar på att åka klockan sju, blev mitt svar.

Jag var hemma från jobber halv fem, alldeles vrålhungrig trots att jag för ovanlighetens skull hade ätit både frukost och lunch. Tidigare i veckan hade jag haft en halv tanke om att ta med mig sushi hem från stan idag men det blev i stället så att jag värmde en tallrik med pasta och lax, som blev över efter middagen igår. Med blodsocker och energinivåer åtgärdade och kurret borta från magen, tog jag bussen in till stan.

I söndags beställde jag en del saker online från Lindex med förhoppningen att jag skulle kunna hämta dem i butik idag och den planen gick i lås. Det kändes som ganska perfekt timing, när det i förmiddags kom ett SMS från Flash om att jag kunde köpa jeans med 25% rabatt idag, så det blev ett stopp där också och jag kom därifrån med två par jeans.

Bussen hem, duscha, packa en väska med övernattningsprylar och kläder, andas lite och sedan gick jag ut till bilen. Innan jag satte nyckeln i tändningslåset, tittade jag på klockan och den visade 18:59.

Jag kan inte påstå att jag var förvånad. Det brukar vara så att jag kommer iväg nästan exakt vid den tidpunkt jag har tänkt mig. Men jag är ändå lite förvånad att det nästan ALLTID är så. Utan barn, med barn, det spelar ingen roll. Kan jag styra själv så blir det så här. Jag brukar säga att jag är oförmögen att komma försent.

Ibland är det inte jag som har kontroll över händelseutvecklingen och då är det inte alltid tidsplaneringen håller. Det är jobbigt. Det är riktigt, riktigt jobbigt och känns som ett fysiskt obehag i hela kroppen.

Och nu är jag i Skurup. Det är fredag. Helgen ligger framför mig. Bästa stunden i veckan!


1 kommentar: