lördag 23 februari 2019

Sportlovet 2019

Ja, det är nästan över. Vad har timat under veckan? Våren har kommit. Mitt blodtryck har skämtat med mig aprillo. Mammografi, Den blå planet, Malmö kosnthall samt mormor och morfar. Vi har hunnit med en hel del och ändå är min att göra-lista längre än någonsin.

Det är lördag eftermiddag. Oskar är och leker med en kompis. Gustav sitter vid datorn. Jag har varit ute och gått en promenad i det alldeles bedårande vädret. Jag passade även på att gå hem om mamma för att lämna lite saker och på hemvägen handlade jag.

Både igår och idag har jag tagit itu med alla surdegar, som finns lite här och var i lägenheten. Jag har gjort mig av med en hel del saker, sånt som jag har lyft i och ur flyttlådor genom åren och som däremellan stått och samlat damm. Jag tog till och med hand om laptopkyrkogården som växt sig tre laptops hög i hallen. Vid det laget tyckte tillvaron att jag gick ett steg för långt och straffade mig genom att inte släppa in mig i containern med elektronikskrot, så jag fick vackert bära hem mitt elektroniska skrot igen.

I onsdags körde barnen och jag till Malmö för att hälsa på morfar. Jag tyckte att jag hade kommit på en bra idé. Vi skulle gå till Konsthallen och slå två flugor i en smäll - motion och kultur. Det blev lite av ett antiklimax, eftersom Konsthallen var alldeles tom. Det var förvisso öppet men väggar och golv var alldeles konstlösa. Malmö Konsthall är en ... ja, jag vet inte vad jag ska använda för ord ... jag tycker om lokalen med sina nästan ändlösa trägolv, de vita väggarna och de stora fönstren. Det får bli ett besök igen, när det finns något att titta på.




Nästa dag sammanstrålade vi med Jörgen, K och E för att åka till Den blå planet i Köpenhamn. Den blå planet är Nordeuropas största akvarium. Det kändes dock avsevärt mindre än Oceanário de Lisboa. Det finns både söt- och saltvattensfisk ... och havsuttrar! I det största akvariet såg vi hajar (bland annat hammarhaj), rockor, en massa olika fiskar samt en sköldpadda. Det finns ett akvarium, där man kan röra vid till exempel sjöstjärnor och krabbor.
På vägen hem stannade vi för att äta på O'Learys på Kastrup. Jag fick min längtan efter att äta där stillad, inte bara för stunden utan för en ganska lång tid framöver. Maten smakade nästan ingenting. En riktig besvikelse!

Veckans höjdpunkt är ändå att våren officiellt är här. Sedan den 15 februari har vi haft sju dygn med dygnsmedeltemperatur över noll grader, vilket innebär att i år kom våren så tidigt den bara kan.

1 kommentar: