måndag 28 mars 2016

Kunde inte bli en bättre

... avslutning på det här påsklovet. En solig och snudd på varm annandag påsk, trots riktigt friska vårvindar. Lunch med barnen och morfar. En tur till Dalby Söderskog. Vitsippor!

Det här påsklovet har jag vilat, stickat, läst, promenerat och städat (mycket lite). Även jobbet har fått sig lite uppmärksamhet. Det har varit en lagom blandning och jag försöker att inte tänka på allt det som inte har hunnits med. Faktum är att det är första gången på länge jag har kunnat njuta av ett lov utan att redan i början av lovet känna ångest för att börja jobba igen. Dumt, jag vet, speciellt med tanke på att jag tycker att mitt jobb till största delen är roligt.

De senaste dagarna har vårvärmen slagit till ordentligt. Det har blåst ordentligt och hade vindarna varit kyliga, hade det varit olidligt att vara utomhus. Men vindarna var varma och tillsammans med solskenet och den blå himlen blev det till slut ett alldeles perfekt påskväder.

Morfar kom hit lagom till lunch och vi åt lax, kokt ris, gröna ärtor, broccoli och morötter innan vi satte oss i bilen och körde till Dalby. Det var mycket folk i Söderskogen, nästan fullt på parkeringen. Det är ett särskilt ljus i Dalby Söderskog, ett ljus som jag älskar. Det är lika härligt nu på våren, när träden är kala, som på sommaren, när allt är lummig grönska. Jag trodde inte att vitsipporna hade slagit ut redan men det visade sig att de första var på plats. Lycka!

Gustav är i Söderskogen på onsdagarna med fritids och han hade mycket att berätta om bäcken. Oskar, som är lite svårflörtad när det gäller utevistelse, tyckte att spångarna var roliga att gå på. Större delen av gångstigarna är belagda med spångar. De börjar bli gamla och gungar ganska bra. Vi såg att det pågår mycket arbete i skogen med att rusta upp gångstigar och broar.


Som sagt, en fin avslutning på ett fint lov och nu är det bara att kavla upp ärmarna och ta itu med det som återstår av det här skolåret.


1 kommentar: