onsdag 22 juli 2020

Hipp hipp hurra!


Födelsedagar i coronatider, speciellt firandet av dem, är inte helt enkla att förhålla sig till. Gustav fick inget födelsdagsfirande i mars med den äldre generationen. Faktum är att vi har inte träffat morfar, mormor och J tillsammans sedan vi firade Oskar i januari.

I måndags fyllde mamma år och vi funderade på hur vi skulle fira henne. Utomhus skulle det vara, så mycket stod klart. Valet föll på grillplatsen i hennes förening och firande blev uppskjutet en dag, eftersom väderprognosen var sisiådär inför måndagen.


Vi valde att träffas redan klockan 11 på förmiddagen för att pappa inte skulle behöva åka buss och tåg i rusningstrafik. Barnen och jag tog med oss trangiaköket och allt vad som behövdes för att vi skulle kunna göra varm korv med bröd. Varför trangiakök, när vi var på en grillplats? Jo, sånt där med grillar håller vi inte på med. Trangiakök har jag däremot blivit ganska bra på. När vi hade ätit gick mamma och J hem och hämtade en äppelkaka och glass.


Det blev ett enkelt men mycket lyckat födelsedagsfirande och speciellt eftersom vi alla var på samma plats under ett par timmar. Naturligtvis saknade vi Torgil och hans familj.


Tranigaköket har fått tjänstgöra tidigare i sommar också. Då tog barnen och jag tåget till Malmö för att hälsa på morfar. Då var det ännu besöksförbud i huset, där morfar bor, men vi hade i vilket fall som helst valt att träffas utomhus. Vi gick till Pildammsparken och även den gången blev det varm korv med tillbör att äta. Det är snabbt och enkelt fixat med trangiaköket.


Vi fick storpublik under vår måltid. Ett tjugotal kajor samt en kråka var mycket nyfikna på vad vi höll på med och det blev till slut mycket närgångna, men inte FÖR mycket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar