lördag 9 mars 2019

Drömsömn

Det fortsätter att gå knackigt att sova natten mellan fredag och lördag. Idag vaknade jag klockan 3:39 och då hade jag drömt MASSOR. Jag kommer inte ihåg något av drömmarna men jag vaknade med känslan av att det hade hänt mycket och att det hade varit många människor inblandade. Kaos. Och inte kände jag mig särskilt utvilad heller.

Som vanligt hade jag svårt att somna om. Det brukar bli lite slummer blandat med vaket tillstånd. Jag måste emellertid ha somnat till strax efter klockan 5 och då satte drömmandet igång med en rivstart.

Jag var ute någonstans och köpte på ren impuls en motorcykel. Den kostade runt 60 000 kr och jag bestämde mig, utan att blinka, för att den skulle jag ha. Tydligen hade jag motorcykelkörkort och kunde köra motorcykel, eftersom jag körde hem från butiken. På vägen hem såg jag plötsligt Jörgen framför mig. Han cyklade och hade två stora ICA-papperskassar och en hel del annat (som jag inte minns nu) med på cykeln. Han cyklade uppför, uppför, uppför en jättelång backe och jag undrade vart hans bil hade tagit vägen.

Det fick jag veta lite senare. Han hade glömt att betala försäkringen på bilen och ville inte köra den hem från affären.

Precis innan jag vaknade, kom jag hem med min motorcykel och insåg att jag inte hade någon plats att parkera den på. Jag tror det var ångesten av den insikten, som fick mig att vakna ... och jag bestämde mig för att inte försöka somna om. Allt drömmande gjorde mig helt utmattad och att dessutom vakna av en mardröm - jo, att köpa en motorcykel är en mardröm - var liksom spiken i kistan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar