söndag 2 februari 2014

Färdiga stickprojekt

I förra veckan blev jag klar med ett par sockar, som är en något försenad födelsedagspresent till J. De heter Oden socks (mönster finns att hitta på Ravelry) och de var roliga att sticka och jag är nöjd med det färdiga resultatet.

Jag har stickat dem i garnet Drops Fabel och det gick åt knappt 1,5 nystan, så cirka 75 g. Stickor: 2,5 mm.

Jag tycker om att sticka med tunna stickor. Någonstans vid storlek 4-4,5 mm går gränsen.

Det har även blivit en tröja till Gustav. Avskyvärt tråkig att sticka och än värre att montera. En riktig mardröm och jag var på väg att ge upp vid flera tillfällen. Det är inte en vacker skapelse men den kommer att hålla Gustav varm. Han kan ju ha den under jackan, så slipper man se den.

Mönstret hittade jag hos Garnstudio (BabyDrops 10-14) och jag har stickat den i garnet Drops Karisma (ca 500 g) på stickor 2,5 mm och 4 mm.

Det enda positiva jag kan säga om tröjan är att färgen är alldeles underbar - mörkt chokladbrun.

4 kommentarer:

  1. Jag tycker att tröjan är otroligt fin! Och sockorna också, jag tror jag också ska sticka ett par sådana. Flätstickning är roligt!

    Haha, det låter lite som en Jeopardyfråga: "Hur många nyplanterade garnplantor kan en snytbagge knapra barken av på ett dygn?" :)

    SvaraRadera
  2. Haha, GARNplantor... GRANplantor menade jag förstås. ;) Jag är nog lite inyllad i hjärnan... :D

    SvaraRadera
  3. Klart du ska ha en stick-å-meter! :) Jag har sett att vissa har en stash-å-meter, dvs de räknar garn som köps in och garn som stickas upp, men det bygger nog på att man vet vad man har i sitt garnlager och det gör inte jag. Det räcker med att jag vet att jag har köpt en massa garn, men jag har ingen lust att bokföra det till punkt och pricka, det känns mer lustfyllt att bara räkna det man stickar upp.

    SvaraRadera
  4. Superfin tröja som absolut inte ska gömmas under en jacka men jag förstår att det inte var helt lätt att montera den.
    Själv tycker jag att det är dödens tråkigt att sticka med tunna stickor, + 4 får det gärna vara och 6mm är väl rena drömmen men det beror nog allra mest på att jag är för otålig och inte gillar långdragna projekt

    SvaraRadera