lördag 1 februari 2014

Kors i taket...

... det svenska folket röstade rätt!

Deltävling 1 av årets upplaga av Melodifestivalen gick av stapeln ikväll. Barnen och jag hade förberett oss noggrant. Efter Superlördag och Vilse i Vintergatan var det dags för pyjamas på och tandborstning, följt av en stunds läsning (Minus och stora världen samt Madicken och Junibackens Pims). Klockan 20 satt vi redo framför TVn, barnen med en skål popcorn att dela på (ja, de fick popcorn att äta även om de hade borstat tänderna) och jag med min Harunistickning i händerna.

Det var mestadels en plåga att lyssna på bidragen ... med ett stort, lysande undantag. Melodi nummer 6, Songbird, som framfördes av Ellen Benediktsson. Det var en vacker melodi och hon sjöng den så bra!

Direkt till final gick just Songbird samt To the end med Yohio. Till Andra chansen gick Bröder med Linus Svenning och Survivor med Helena Paparizou. Jag är nästan lite smått chockad att min smak överensstämde med svenska folkets. Så brukar det sannerligen inte vara.

Även om det var en nästan genomgående en plåga att lyssna på bidragen och på programledarna, så lär jag och barnen titta även nästa lördag. Det hör på något sätt till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar