tisdag 12 augusti 2014

RW och hösttankar

Vaknade i morse och läste nyheten om att Robin Williams är död. Det var svårt att ta in och förstå och acceptera.

När jag satte mig på bussen för att åka hem från jobbet i eftermiddag, läste jag återigen om Robin Williams och det känns som en evighet har gått sedan jag läste om det första gången.

Robin Williams var ett geni och jag kan bara förundras över hur hans hjärna fungerade. Den tycktes gå i så många olika riktningar på en och samma gång.

Jag har två favoritfilmer med Robin Williams. Det är Dead Poets Society och Good Will Hunting. Den första har jag sett så många gånger att jag har tappat räkningen och det kommer inte att förvåna mig om jag kommer att se den lika många gånger till. Dead Poets Society hamnar i den absoluta toppen av alla filmer jag har sett.

* * * * * * * * * * * * * *

Sommaren börjar gå mot sitt slut. Det märks på kvällarna som är mörkare. Det märks på ljudet av prasslande löv, när vinden blåser genom trädkronorna. Det är ett annat ljud på sensommaren än på försommaren. Snart kommer det även att märkas på morgnarna att hösten är i antågande.

I förra veckan var jag helt bedövande trött. Jag minns att jag i våras tyckte att jag kände mig som en zombie men i förra veckan var jag verkligen en zombie. Det blev inte mycket gjort, kan jag säga. Jag sov länge, länge på morgnarna och resten av dagarna gick jag som i en dimma.

Igår var det dags att gå tillbaka till jobbet och tack och lov är tröttheten som bortblåst. Eller rättare sagt, den är ersatt av en annan trötthet, som är normal och som infaller på kvällen. Jag sov som klubbad inatt och vaknade med ett ryck när mobilens alarm satte igång att skråla i morse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar