onsdag 16 november 2011

Förändring

Den senaste veckan har gått i förändringens tecken. För en vecka sedan sökte jag jobb. I måndags började jag heltidsarbeta. Nej, nu vill jag inte låta påskina att jag började söka jobb i förra veckan och snabbt hittade ett för så är det inte. Men när möjligheten väl uppstod, så gick det snabbt. Erbjudandet kom i onsdags i förra veckan, på torsdagen var jag på besök på min nya arbetsplats och i måndags började jag jobba.

Det är ett treveckorsvikariat som eventuellt förlängs till jul. Jag undervisar i en montessoriinspirerad 1-2:a, så det ligger ju lite utanför mitt kompetensområde. Men det känns bra att jobba igen. Och det är kul! Det där sistnämnda är lite extra viktigt att poängtera, känns det som.

Det är inte bara jag som arrangerat om vardagen. Även barnens dagar har påverkats. De har gått på förskolan klockan 9-14 och nu plötsligt ska de vara där vid 7.30 och blir hämtade vid 16-tiden. Frukost på morgonen och eftermiddagens mellanmål intas på förskolan.

Idag är jag och Oskar hemma. Han är ruskigt förkyld och har feber och kladdiga ögon. De två senaste nätterna har han vaknat med en ordentlig hosta och det har tagit tid för honom att somna om.

När morgonbestyren var avklarade idag, satte jag mig och tittade på bloggen och insåg att det var ett tag sedan jag skrev. Det får skyllas på tidsbrist och på att tankarna har varit på annat och jag har inte känt mig inspirerad att skriva. De flesta av mina inlägg är ganska spontana och snabba skapelser och så vill jag låta det förbli. Åtminstone för tillfället. Och då är det nog inte så konstigt att frekvensen i skrivandet varierar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar