söndag 22 januari 2012

Gosedjur


Oskar har valt sitt gosedjur. Precis som Gustav var Oskar ungefär 2 år gammal, när han började bära omkring på det utvalda objektet. Oskars val blev en liten hund, som han fick i 1-årspresent av maken. Den har legat i hans säng det senaste året och mest mötts av likgiltighet fram tills för någon månad sedan. Hunden har ännu inte fått något namn. När Oskar ska sova, har han armen runt hunden. Och den får hänga med på en del äventyr runt om i huset på dagarna. På den korta tid som ändå har gått sedan hunden togs i bruk har den vita "pälsen" blivit riktigt grå.

Oskar var på dåligt humör till och från under gårdagen. Efter eftermiddagens sovstund vaknade han på helt fel sida och var både arg och ledsen. Av någon, för mig outgrundlig, anledning gick han och satte sig i garderoben i hallen tillsammans med sin hund och grät och skrek. När jag kom för att trösta, drog han bestämt igen dörren.


Gustavs första gosedjur var också en liten hund. Efter ett par månader försvann den spårlöst. Det var i samband med att vi började renovera arbetsrummet i Kävlinge och min teori är att Gustav har stoppat ner hunden i en låda eller påse med skräp och att den helt enkelt hamnade i en container på återvinningscentralen. Som tur var tycktes Gustav inte sakna sin lille kompis.

Ett tag senare hade Gustav tagit till sig ett nytt gosedjur. Det var en gorilla, som jag hade köpt på ICA Maxi på Center Syd ett år tidigare, som plötsligt föll Gustav i smaken. Gorillan fick sedermera namnet Illis och den hänger med än idag, tre år senare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar