onsdag 5 augusti 2015

Lunch på Katrinetorp


Sommaren har verkligen gjort sitt återtåg. Solen skiner från en klarblå himmel och det är ordentligt varmt. Idag åkte pappa och jag till Katrinetorp gård och åt lunch tillsammans. Vi tittade på menyn och det stod omedelbart klart vad vi ville äta - isterband! Det var isterband med gräddstuvad potatis och rödbetor ... och det var precis så gott som jag hade föreställt mig.

Efter lunchen gick vi och tittade på Millennieskogen, som håller på att anläggas. Den invigdes i september förra året men är långt från färdig. Träd växer ju som bekant inte så snabbt. Som jag förstår det ska Millennieskogen vara städsegrön och det är olika sorters barrträd som planteras, till exempel kinesisk sekvoja, weymouthtall, mammutträd, jättetuja och kustgran. Det finns också inslag av lärk.

En damm har anlagts och den ska utökas i storlek. Det kommer även att anläggas en botanisk trädgård, som på informationskartorna kallas för Världsträdgårdarna. Det ska bli mycket spännande att följa utvecklingen under de kommande åren, decennierna.


2 kommentarer: