lördag 1 augusti 2015

Stickig uppdatering

Stickorna har gått varma i sommar. Runt midsommar blev jag färdig med den spetsstickade, asymmetriska sjalen Agata. Det var ett roligt mönster att sticka. Jag kan tänka mig att sticka en till, speciellt med tanke på att jag inte är säker på att jag gillar garnet jag använde till denna Agata. Garnet heter Indiecita och är 100% alpacka, mjukt men lite "flygigt". Jag använde stickor 4 mm och det gick åt fem nystan à 50 g.


När Agatan var färdig, tog jag itu med en halsduk, som är gjord av sju dominorutor. Garnet är DROPs Fabel Print (Blue Lagoon) och stickorna 3,5 mm. Fem nystan gick åt.



Därefter ville jag sticka något mindre och valet föll på pulsvärmare. Jag hittade många olika mönster online. Valet föll på två fingerlösa vantar. Jag började sticka ett par i DROPs Karisma (lite mer är 1 nystan) och stickor 3,5 mm.

Och så blev det ett par ljusblå också. Eller rättare sagt två par. Till dessa använde jag två nystan av garnet DROPs Cotton Merino och stickor 4 mm.

Det senaste som blivit färdigstickat är två sotarmössor, en röd till Gustav och en blå till Oskar. Jag har stickat dem i DROPs Alpacka med stickor 3 mm. Ett nystan räcker gott och väl till en mössa. Mönstret till sotarmössan har jag hittat hos Garnhumlan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar