måndag 31 oktober 2016

Oktoberhelg i Kalmar


Det var väl ungefär en månad sedan som Jörgen föreslog att vi skulle åka bort över en helg. Varför det blev just Kalmar vet nog ingen av oss säkert. Kalmar ligger på lagom avstånd, när man ska hinna med ett besök på den tid man har till förfogande mellan en arbetsveckas slut och nästa arbetsveckas början.

Med hjälp av diverse hemsidor planerade vi vår helg. Boende på Hotell Hilda, där vi fick ett rum med namnet Sinnligheten, och middagar på Lilla Puben och Stekhuset Kom snart igen. Ett besök på Kalmar slott ville vi göra och en tur till Öland.

Fredagskvällen var blåsig och kall. Lördagsmorgonen bjöd på blå himmel och strålande solsken. Det vädret höll i sig över hela helgen. Vinden avtog och vi kunde inte ha kunnat önska oss bättre väderförhållanden.

På lördagen gick vi kors och tvärs i Kalmar centrum. Först till slottet, sedan lunch följt av ett glassbesök på Ben & Jerry's (där vi stämt träff med en av Jörgens f d arbetskamrater), Kalmar konstmuseum och lite shopping, innan det blev tid till lite vila på hotellet inför kvällens middag.

Söndagen tillbringade vi på södra Öland i strålande solsken. Hösten har kommit mycket längre i Kalmar och på Öland jämfört med södra Skåne. Här sitter löven kvar på träden och vi kan fortfarande njuta av höstfärgerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar