tisdag 13 juni 2017

Min assistent

Idag hade jag en assistent på jobbet. Oskar följde, lite och hastigt och lustigt, med mig. Han frågade på väg till bilen i morse, om han inte kunde få vara med mig på skolan ... och ja, varför inte, tänkte jag.

Tisdagar är den dag i veckan då jag har flest lektioner, fem stycken. Matematik i år 7, matematik i år 9, kemi i år 7, kemi i år 8 och så avslutas dagen med fysik i år 9.

Dagens första lektion hade vi besök av SYV, skolsköterskan och kuratorn, som hade en lektion i HASP (hälsa, arbetsmiljö, självförtroende/självkänsla och prestation). Oskar och jag kunde sitta bredvid varandra och lyssna och under den här timmen gjorde Oskar av med allt sitt "sitta stilla och vara tyst"-kapital.

Det var en mycket intressant lektion, som handlade om elevernas tankar om framtida yrkesval. Alla elever fick på en lapp skriva upp ett yrke/yrkesområde de kan tänka sig att satsa på i framtiden. Lapparna lades i en burk och sedan fick en elev i taget dra en lapp och gissa vem av klasskamraterna som skrivit den. Därefter diskuterades vilken utbildning och egenskaper yrket krävde. Klassen gjorde detta på bästa sätt. De lyssnade på och respekterade varandra och de kunde belysa bra egenskaper hos varandra. Även Oskar fick lägga en lapp i burken och på hans lapp stod det SJÖKAPTEN.

Under lektion två var han som en studsboll och under lektion tre pratade han som ett vattenfall.

Efter lunch gick han och delade ut betyg till mina kemiåttor. Alla fick A, A+, A- och B+, förutom två elever som "bråkade" med varandra. De fick F.

Under den sista lektionen tittade vi på film och det blev en bra avslutning på en dag, som gjorde oss båda mycket trötta men även mycket nöjda.

1 kommentar: