måndag 2 april 2018

Jardim Zoológico

Lissabon zoo ligger längs metrons blå linje, bara ett stenkast från stationen med samma namn. Det var hög tid för lunch, när vi kom fram, så innan vi gick in på zoo letade vi efter någonstans att äta. Vi hittade en liten restaurang, som hade brasiliansk mat som specialitet. Det kändes som en ganska nyöppnad restaurang. Servitrisen gjorde sin första dag. För cirka sex euro fick vi soppa till förrätt, en varmrätt samt kaffe efter maten.

På zoo fanns det olika sorters tigrar, apor, noshörningar, antiloper, fåglar med mera. Mina favoriter var utan tvekan geparderna och en typ av gibbonapa, som heter siamanga på portuguisiska. Det var även kul att se orangutanger.

Det finns även delfiner och sjölejon i djurparken och i inträdet ingick att se en show med dem.



Från zoo åkte vi tillbaka till samma del av stan, där vi hade ätit de två föregående kvällarna. Vi hittade en restaurang, där Jörgen kunde få bläckfisk. Happy Jörgen! Jag smakade lite på bläckfisken och den var verkligen god. Medan vi satt och väntade på vår mat, kom plötsligt två av Jörgens kollegor med respektive förbi. Vi visste att de skulle vara i Lissabon men det är ändå konstigt att vi skulle stöta på varandra i denna stora stad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar