söndag 7 april 2013

På jakt efter vitsippor



Jag pratade med min svåger igår kväll och enligt honom finns det vitsippor i trakterna av Ljungby. Jag hade tänkt att vänta med att åka tillbaka till Dalby Söderskog till nästa helg, just för att leta efter vitsippor, men bestämde mig för att ta en tur med barnen redan idag på morgonen.

Det hade inte hänt så mycket med våren sedan förra helgen. Snön ute i terrängen var förvisso i stort sett helt borta och isen på bäcken var ett minne blott. Några vitsippor hittade vi inte men det börjar allt grönska så smått bland fjolårslöven på marken.


När vi kom körande till Söderskogen, gick en glada ner för landning på en åker alldeles intill vägen. Det är en stor och ståtlig fågel vilket inte syns så tydligt när man ser den uppe i skyn. I förra veckan hörde jag en hackspett inne i skogen. Idag såg jag den och jag skulle gissa på att det var en större hackspettshane med tanke på den röda fläcken i nacken. Jag både hörde och såg bofink och talgoxar. Blåmesar flög omkring längs stigen. När vi hade gått varvet runt inne i skogen och började närma oss parkeringen såg vi en ekorre och två nötveckor.


Det var en trevlig start på dagen. Härnäst väntar kalas för Gustav och Oskar ska hem till mormor en stund.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar