torsdag 11 april 2013

Stickade alster


I mitten av februari beställde jag garn och sedan dess har jag väntat och väntat och väntat på att det skulle levereras. Nu är det här. Medan jag har väntat har jag färdigställt lite andra saker.


Strumporna i Alpaca är redo att användas, så fort de hittar en ägare. Jag har någon i åtanke. De är stickade i 100% pure Alpaca och färgen har namnet isgrå. De är stickade med strumpstickor 2 mm.


Pippi-tröjan till Oskar har också blivit ett avslutat projekt och jag är rysligt nöjd med den. Alla mina farhågor om hur hemskt det är att sticka Pippi-tröjor var helt onödiga. Tröjan är stickad i ett garn som heter Flox, som är 100% bomull, och det var lätt att sticka med. Jag använde stickor i storleken 3 mm.

Det blev en del garn över, när Pippi-projektet var klart och av det gjorde jag en grytlapp. Det finns fortfarande garn kvar och av det kommer det troligtvis att bli en grytlapp till, kanske lite mindre än den första.


När allt det här var klart, hade jag tänkt att sticka mig ett par strumpor till mig själv i garnet Frost. Jag började och hann sticka ett par centimeter på resåren på den första strumpan, när en syn på jobbet gav mig en idé. I kapprummet, ur fickan på en vinterjacka, stack det upp en stickad halsduk. Det påminde mig om att jag har ett mönster på en halsduk liggande och att Frost-garnet nog skulle lämpa sig till den. När jag kom hem provstickade jag en bit och blev nöjd med resultatet och nu växer halsduken vidare.






1 kommentar:

  1. Ja, tröjmudden var ingen höjdare, men jag tror att resten av tröjstickningen blir det. Vilka härliga garner, det ska bli kul att se halsduksluvan! :)

    SvaraRadera