tisdag 28 maj 2013

Borde sova


I morse vaknade Gustav med orden: - Mamma, jag har tappat min tand! Han lyckades peta loss den med tungan ungefär samtidigt som han vaknade. Tanden lade vi i ett glas med vatten som fick stå på diskbänken. Strax innan Gustav gick och lade sig ville han titta på tanden i glaset - och tänka sig, där låg en guldpeng i stället.

Det är inte bara Gustav som är med om stora saker just nu. Oskar har haft sin fjärde blöjfria dag på förskolan. Nu går det verkligen att se ett slut på blöjperioden och det är värt ett stort JIPPI!

Jag borde ha gått och lagt mig för ett bra tag sedan men det har inte blivit av än. Jag ville äta lite glass och det måste vänta tills barnen hade somnat. I frysen fanns det Ben & Jerry's Chocolate Fudge Brownie Ice-Cream och den är helt sanslöst god! Men ikväll hjälpte det inte att den är supergod och en av mina favoritglassar. Jag somnade medan jag åt den.

Nu har jag sovit en stund och känner mig inte alls särskilt trött längre. Om en liten stund börjar The Graham Norton Show på BBC Entertainment och eftersom jag är vaken så vill jag titta på det. Jag gillar Graham Norton!


4 kommentarer:

  1. man vet egentligen inte att det är den SISTA blöjan man byter, inte säkert i varje fall. men att man tappar den FÖRSTA tanden, det är spiksäkert

    SvaraRadera
  2. Tiden rusar på och barnen blir "stora", själv känner jag ibland att jag skulle vilja stoppa tiden ett slag

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag skulle också vilja stoppa tiden.

      Radera
  3. Åh, ungar med glugg är nog det sötaste! :)

    Ja, det där med äggskalens färg förbryllar mig lite också. Vita höns kan lägga bruna/ljusbruna/gröna ägg, så långt är jag med. Och den enda inverkan som maten har på äggen är att äggulan kan bli mer eller mindre gul (mycket gräs, majs och grönsaker - desto gulare gula!). Såsom jag har förstått det är det så att olika raser av höns har olika äggfärger. Det mörkbruna hos vår höna Lilla Grå kommer från hennes maranpåbrå, och vi har hela tiden antagit att hon alltid ska lägga mörkbruna ägg, men icke... Hon har faverollepåbrå också (det är det som gör de puffiga kinderna) och jag börjar även misstänka att hon har en skvätt isbar i sig (som är grönvärpare). De som vi köpte både Lilla Grå och Lilla Vit av trodde att de var en mix av faverolle, maran, isbar och australorps, så deras påbrå är något blandat. :) Det är ändå inte säkert att en isbar ska lägga gröna ägg, de kan likaväl lägga ljusbruna ägg efter vad jag har förstått, för det har med generna att göra. Jag har försökt läsa på om vad som krävs för att en isbar ska lägga gröna ägg, men jag tappade bort mig och misstänker att jag behöver gå en kurs i korsningscheman hos dig för att inte röra till det! :) Oavsett vilket är det väldigt ovanligt att äggfärgen varierar så mycket som här, vanligtvis om en höna lägger bruna ägg kan de vara mer eller mindre bruna, eller har inslag av prickar, inte som här att färgen ändras helt. Knashöna med knasgener helt klart! :)

    SvaraRadera