lördag 18 maj 2013

Solig och varm lördag


Maj månad är en explosion av blommor. Idag har jag sett blommande körsbärsträd, äppelträd, hägg, hästkastanj och syrener för att nämna några. Och så massor, massor, massor av knallgula rapsfält. Vitsipporna är på väg att blomma ut medan liljekonvaljerna kommer att börja sin vackraste tid under veckan som kommer.


När rapsen blommade förra året, körde vi till Igelösa för att fotografera. Den dagen var det mulet men varmt och rapsfälten var täta och fina. I år var det tvärtom. Solig och varmt men just i Igelösa hade något gått fel med odlingen och det var ganska glest mellan rapsplantorna. Nästa år kanske alla faktorer kan samspela.

Vi hade en riktigt härlig stund tillsammans, hela familjen. Barnen skuttade och sprang på grusvägen och bland rapsen. Maken och jag fotograferade och njöt i solen.



På vägen hem såg vi en vägskylt som pekade mot ett naturreservat och bestämde oss för att ta en titt. Det var Linnebjer naturreservat, som är en ekblandskog (fast jag måste säga att jag tyckte att jag såg mest bok) som gav härlig skugga.



Tidigare idag fick barnen var sin LEGO Star Wars-grunka av maken. Oskar var mycket bestämt att hans nya LEGO-gubbe skulle följa med ut i skogen, trots att vi föräldrar inte tyckte att det var en bra idé, eftersom han skulle kunna tappa någon liten del. Och precis det hände. Oskar blev ledsen och vi vände om för att leta. Det kändes som att leta efter en nål i en höstack men Oskar tröstades av att vi i alla fall gjorde ett försök att hitta hans lilla LEGO-bit. Den tycktes dock vara borta för alltid men precis när jag höll på att ge upp, såg jag den ligga där på stigen och lyckan var enorm.


3 kommentarer:

  1. Linnebjär är mycket speciellt. visst har du varit med där?

    SvaraRadera
  2. Åh, bokgrönt är min favorit! Vi åkte hem över skogen igår, och det var sååå vackert!

    SvaraRadera
  3. Vad vackert med rasfälten.
    Våren är en härlig tid.

    SvaraRadera