tisdag 20 maj 2014

Läxor

I förskoleklassen har de frivillig läxa. Det var några barn i klassen, som efterfrågade läxor, och en av deras lärare såg till att ordna detta. Det dröjde ett bra tag innan Gustav började ta med sig läxan hem men numera gör han det varje vecka.

Han tycker att läxorna är för enkla. För några veckor sedan skulle han rita tim- och minutvisare på 12-15 urtavlor under vilka ett klockslag (hel timme) angavs. I förra veckan skulle han slå med tärning och addera 1 eller 2 till det tärningen visade. Det var omkring 20 uppgifter av vardera sorten.

Idag kom han hem med en roligare läxa. Barnen har fått den matematikbok de ska ha i ettan och veckans läxa var sidan 9. Den sidan handlade om siffran 3. Tre saker skulle ritas. Treor i långa rader skulle skrivas. Bilder skulle färgläggas. Det var så roligt att Gustav av bara farten gjorde även sidorna 10 och 11, som handlade om siffrorna 4 och 5.

Det ska bli spännande att se hur vad han tycker om och hur han tar itu med de inte-så-frivilliga läxorna han kommer att få från och med hösten...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar