måndag 7 augusti 2017

Vems var den här idén?

Det frågade vi varandra ett flertal gånger under lördagens utflykt, som tog oss till Ladonia för att besöka Nimis. Vi har båda varit där tidigare men jag måste ha förträngt hur besvärligt det är att ta sig ner till stranden, där Nimis med flera konstverk står.

Nerför, nerför, nerför. Lerigt och halt. Hur långt som helst. Att bryta en fot eller ett ben kändes som inte alltför osannolikt. Utöver detta fanns tankarna på hur jobbigt det skulle bli att gå uppför branten igen. Det var fascinerande att se folk med flip flops och sandaler på fötterna - inte de mest ideala av fotbeklädnader för det här utflyktsmålet.

Det visade sig att det inte alls var så besvärligt att gå tillbaka till bilen även om det gick uppför, uppför, uppför. Det är bara att sätta den ena foten framför den andra. När vi kom tillbaka till bilen, körde vi mot Kullens fyr men stannade vid parkeringen för att äta vår medhavda mat.


Innan vi lämnade det här nordvästra hörnet av Skåne letade vi oss fram till Görse källa. Inte helt enkel att hitta men efter lite letande lyckades vi. Görse källa är en gammal stenkista, som har använts för tvätt.

Det blev inte så många steg den här dagen men en rejäl förflyttning i höjdled kompenserade för detta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar