fredag 19 juli 2019

Han växer ifrån mig...

... och då menar jag inte bara på höjden. Gustav står mer och mer på egna ben. Innan jag vet ordet av, klarar han sig helt själv. Idag tog han ännu ett steg mot självständighet.

Igår frågade Gustav, om han kunde få leka med sin kompis, N, som idag. Tidigare i somras skulle han åka buss på egen hand till N i Dalby men då var bussen så full att han inte kom med. Nu gavs en ny chans. Vi tittade på tider och kom fram till att Gustav skulle ta stadsbussen klockan 9:53 idag för att byta till regionbussen mot Dalby på Jupitergatan.

När planerna gjordes upp igår, var tanken att jag skulle hämta Gustav med bil. I morse började Gustav emellertid att prata om att åka buss hem också. Jag gjorde några skärdumpar från Skånetrafikens app och skickade dem till honom som SMS. På så sätt kunde han själv välja, när han skulle åka hem.

Jag fick ett SMS från honom, när han hade gått av bussen i Dalby. Några timmar senare meddelade han att han skulle åka hem igen. Senare berättade han hur han hade ställt ett alarm på mobilen för att komma iväg till busstationen i tid.

När det var dags att byta buss på hemvägen, missade han precis bussen. Eftersom de går var tionde minut, var det inga problem. Han SMSade mig för att fråga, när nästa buss skulle gå. Vi konverserade medan han väntade på bussen. Jag insåg att han inte förstod hur man läser stadsbussens tidtabell. Gustav tog ett foto och skickade till mig, så att jag kunde förklara.

Det märktes att han tyckte att dagens erfarenhet kändes bra. Det gick nästan att se hur han hade växt inombord. Han hade mycket att berätta om sin första bussresa och sade att i fortsättningen kan han ta sig till N själv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar