lördag 13 oktober 2012

- Va tå de dä?

När man är 2,5 år gammal, är storebror den stora idolen och man vill göra allt som storebror gör. Så går storebror runt och frågar, titt som tätt, Vad står det där? då gör lillebror likadant. Det fick jag erfara idag, när vi åkte och shoppade i några timmar på Center Syd. Oskar ville ha många, många skyltar upplästa för sig.

Förra lördagen var vi iväg i nästan fem timmar och handlade, både i St Bernstorp och i Lund. Idag blev det nästan fyra timmar på Center Syd. Jag är imponerad av barnens tålamod, som gränsar till att vara enormt. Det kan inte vara jättekul för dem att traska in och ut ur en massa affärer. Men nu är de rustade inför vintern ... och maken har nya träningskläder och nya vardagskläder (en storlek mindre igen!).

Tillbaka till det där med att läsa skyltar. Gustavs tankar kretsar mycket kring bokstäver och siffror. Han står verkligen och väger på gränsen till att lära sig läsa. Om han ser ett ord, kan han inte läsa det. Han kan säga vad bokstäverna heter och han kan säga hur de låter men han kan inte läsa ordet.

Men han kan stava, hur konstigt det än låter. Igår vid middagsbordet stavade han GRÄS, ÖRA och IDA. Han säger ordet. Sedan ljudar han sig igenom det och bokstaverar till slut hela ordet.

Man blir trött av att shoppa. Barnen och jag har intagit halvliggande läge i sofforna och tittar på Phineas och Ferb på Disney Channel. Maken är på väg ut till Skrylle för att springa en mil för första gången.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar