söndag 9 juli 2017

Ett år kvar

Vi har firat födelsedag i veckan som gick. Jörgen fyllde år i tordags. Födelsedagen firades hemma tillsammans med E och K.

Det blev grillat med klyftpotatis och tzatziki. Efter maten bakade E (med lite handräckning från mig) en kladdkaka, som vi åt med jordgubbar. Mums! Kvällen avslutades med att Jörgen, E och jag spelade UNO och Hjärter.

Ett födelsedagsfirande helt i min smak.

För ett bra tag sedan hade jag bestämt mig för att jag skulle ge Jörgen en köksvåg. Varje kök behöver en sådan. Tanken har, som sagt, funnits där men jag har inte kommit till skott. I söndags messade Jörgen mig och frågade om det var okej att han köpte en köksvåg. Eftersom jag inte hade köpt någon än och inte ville avslöja mina presentplaner, svarade jag:

- Ja, hur så?

Och sedan började jag febrilt tänka på andra presentalternativ. I slutänden blev det inget våginköp från Jörgens sida och jag kunde gå tillbaka till plan A. Övriga presenter blev en trägaffel (också ett måste i alla kök, enligt mig), två Harry Hole-deckare samt en burk lemoncurd.

I går firade vi vidare med Jörgens föräldrar på Sjöbo Kaffestuga. Där har de goda smörgåsar och kakbuffé. Jag kan verkligen rekommendera ägg- och sillsmörgåsen.

Nästa år är det dags för the big 5-0!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar