tisdag 15 mars 2011

Internationella jurygrupper

Final i Melodifestivalen i lördags. För att det svenska bidraget ska göra bra ifrån sig i ESC i Tyskland i maj, bestämde man sig för att jurygrupperna i år inte skulle vara svenska utan europeiska.

Jag undrar i mitt stilla sinne om dessa jurygrupper överhuvudtaget existerade eller var det bara ett spel för gallerierna. Deras röster presenterades av Adam Alsing. Han satt antagligen framför en grön skärm och läste upp rösterna, som sades komma från Ryssland, Ukraina, Tyskland, Norge, San Marino (!) m fl länder. Bakgrunden bakom Alsing skiftade varje gång en ny jurygrupps röster presenterades, så att vi tittare verkligen skulle förstå att vi var i ett nytt land.

Jurygrupperna och svenska folket var i alla fall överens. Eric Saade var bäst med låten Popular, tätt följd av Danny med In the club.

Min favorit var Swingfly med Me and my drum.

Nu återstår att se hur det går för Popular och Eric Saade i Eurovision Song Contest. Kommer han att kvalificera sig till finalen. Om det blir ytterligare ett fiasko för Sverige, kommer det att innebära att Christer Björkman äntligen får kicken?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar