fredag 18 mars 2011

Promenader

Promenader är bra, eller...? Det är i alla fall min uppfattning. Därför blev jag lite förvånad, när jag läste ett inlägg på Familjeliv om promenader på förskolan. En förälder ifrågasatte varför 1-3-åringar ska ut på promenad utan mål.

En promenad är ett äventyr för ett barn. Det finns en oändlighet av saker att undersöka och fråga om och lära sig om. Man passerar saker som man kan klättra på, vända på, känna på.

Promenader är bra för kroppen. När ett barn rör på sig, tränas motoriken och musklerna får arbeta och de stärks.

Jag vidhåller att promenader är bra för alla, oavsett ålder och oavsett om promenaden har ett mål eller inte. Är man "bara" ute och promenerar, så får man med sig en massa upplevelser och intryck på köpet. I alla fall om man har ett öppet sinne.

Jag ska dra lärdom av det jag skrivit och promenera mera.

Familjeliv - Promenader på förskolan

1 kommentar:

  1. Önskar att jag hade sett den tråden, människan som undrade måste ju vara född på en annan planet. Jag är övertygad om att det är alla dessa dagliga ( långa & underbara ) skogspromenader som Linn o jag gjorde under hennes två första år la en bra grund för hennes motoriska utveckling och framför allt hennes oroliga muskelstyrka som hon alltid har haft...

    SvaraRadera