torsdag 2 augusti 2012

Äta bör man...

Mat, mat, mat, mat, mat. När man är ute och reser, hamnar maten i fokus. Var ska vi äta? Vad ska vi äta? Vi började vår resa med frukost på McDonald's i Kristianstad. Då slapp vi ju ta hand om frukostdisken där hemma. Barnen åt pannkakor och äppelklyftor med god aptit.




När det var dags för lunch, hade vi kommit fram till Marinmuseum i Karlskrona. Där serverades en buffé, som inte gick av för hackor. Det fanns inlagd sill av olika slag. Det fanns underbart goda rårakor och kroppkakor (små och ljusa). Det fanns potatis och potatismos och rårivna morötter samt en köttgryta (typ kalops fast ändå inte riktigt kalpos). Och så avslutades det hela med "hemmagjord" glass.

Rårakorna var verkligen exceptionellt goda. Det behövdes två portioner av dem, kände jag Jag hade kunnat ta mig en tredje portion också men någon måtta får det vara.





Det jag hade sett fram emot mest var hotellfrukosten idag på morgonen. Och den blev tyvärr en liten besvikelse. Visst det fanns en massa olika saker att välja mellan men inte det där lilla extra. Det fanns i alla fall croissants att avsluta frukosten med. Men nöjdast var nog Gustav som fick ett fat med vattenmelon, ananas och gurka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar