måndag 2 september 2013

Kanin och grön bok


Gustav ville sällan berätta vad han gjorde, när han var på förskolan. Han har inte ändrat sig på den punkten sedan han började i förskoleklassen. Idag var han dock mycket hemlighetsfull med sin väska, när jag hämtade honom. Det fanns något i den, något som skulle vara en hemlighet tills vi kom hem och då kanske jag skulle kunna få se "den" i hans rum.

Vi hann knappt innanför dörren här hemma, så öppnade Gustav sin ryggsäck och ut kom en leksakskanin och en grön bok. Kaninen ska få hänga med Gustav under veckan. I slutet av veckan ska han rita en teckning i den gröna boken och någon av oss föräldrar ska hjälpa honom att skriva om kaninens vecka. På måndag ska bok och kanin tillbaka till skolan för att få följa med ett annat barn hem.

Det stannade inte där. Gustav berättade mycket om dagen, bland annat om lunchen, då de hade fått "kokta saker". Det var potatis och morötter och kött som var format som korvar. Jag har tjuvkikat på matsedeln och vet nu att köttkorvarna var oxjärpar.

När vi hade ätit middag, ville Gustav att vi skulle leka skola. Vi hade samling och Gustav var fröken och visade hela barnens samling av Star Wars-figurer. Därefter skulle Gustav och Oskar ha rast och då måste man gå ut - så det gjorde de. Jag blev instruerad att efter en stund gå ut och klappa händerna och då skulle de komma in.

På måndagar går Gustavs klass till skolbiblioteket och lånar böcker. Idag hade Gustav med sig Aj eller när jag hamnade på sjukhus och den ska vi läsa innan barnen somnar ikväll. Men först ska vi se ett avsnitt av Kalles klätterträd.

3 kommentarer:

  1. får ett intryck av att han gör allvar av vistelsen i skolan. blir vi förvånade?

    SvaraRadera
  2. Så roligt med kaninen! Den får nog uppleva både det ena och det andra. :)

    SvaraRadera
  3. Måste vara spännande att vara kanin i Gustavs klass

    SvaraRadera