fredag 6 april 2012

Konstrunda

Gustav har påskpysslat på förskolan
Långfredag och påsken är i full sving. Idag började konstrundan i Skåne och vi bestämde för någon vecka sedan att vi skulle ta del av detta evenemang. Dagarna svischade förbi, som vanligt, och plötsligt var det redan i morgon som vi skulle iväg och det började bli lite bråttom att bestämma vart vi skulle åka. (Ja, det var alltså igår som detta var aktuellt att börja fundera på.)

Efter en hel del funderande bestämde vi oss för Smedstorp, där det var möjligt att parkera bilen och sedan promenera mellan olika konstnärsateljéer/-utställningar. För några dagar sedan sade väderleksrapporten att det skulle vara regnigt och blåsigt på Långfredagen. Blåsigt var det men regnet höll sig borta inledningsvis och solen var emellanåt riktigt varm ... om man hittade en plats i lä, vill säga.

Den första ateljén vi besökte var Atelje b och där fanns en bubblande, rykande gryta som Gustav tyckte var väldigt spännande. Mats och jag föll för ett par stora ljusstakar. De var nog omkring 70 cm höga. Vi köpte dem inte, eftersom priset var lite i häftigaste laget. Men de var fina. I den gamla banken ställde danskan Lis Gram ut tavlor, som också föll mig i smaken.


Efter att vi hade avverkat sex ateljéer i Smedstorp (och min pappa hade köpt en riktigt snygg trasmatta) var klockan strax över ett och allas matmagar gjorde sig påminda. Vi packade in oss i bilarna igen och körde till Tomelilla för att äta. Sedan kändes det som att vi alla var nöjda dagen och det var dags att fortsätta färden hemåt.

När vi körde ut ur Tomelilla, föll de första regndropparna på vindrutan. Nu är himlen jämngrå och det regnar ganska så bra. Vi hade verkligen tur med vädret under vår tur ut på Österlen idag.

Nu återstår bara att se om regnet kommer att förbli regn eller om det kommer att övergå till snö, som vissa väderleksrapporter varnat för. Aprilväder...

1 kommentar:

  1. Smedstorp, plötsligt kände jag ett litet sting av saknad efter min kompis som bor där. Tomelilla, där är våra vigselringar gjorda... tänk vad ett blogginlägg kan sätta snurr på gamla minnen

    SvaraRadera