söndag 27 maj 2012

Pingst?

Att det är pingst den här helgen har gått mig spårlöst förbi. En kollega på jobbet nämnde det i fredags och jag insåg att ja, just det ja, det är pingst. Den högtiden har jag helt tappat greppet om sedan Annandag pingst togs bort som helgdag.

Igår förmiddag påmindes jag igen om att det är pingst. Barnen och jag hade gått in till centrum för att lämna tillbaka böcker på biblioteket. (Jag hade fel, när jag för några veckor sedan fick för mig att biblioteket har lördagsstängt fr o m maj månad. Det är fr o m juni månad.) När vi närmade oss biblioteket, tyckte jag att det såg misstänkt mörkt ut. Och mycket riktigt var det stängt, eftersom det var pingstafton igår.


När vi kom hem från vår inte så lyckade tur till biblioteket, packade vi in hela familjen i bilen och körde till Veberöd, där det var marknad. Det var riktigt varmt, nästan kvavt, och på himlen tornade molnen upp sig. Vi gick runt och tittade en stund men fann väl inte riktigt något av intresse. Ett stopp för att köpa kulglass var dock populärt. Och jag hittade alldeles färska munkar. Mums! Gustav var inte alls intresserad av att titta närmare på brandbilen, som räddningstjänsten hade ställt upp. Gyrokoptern som stod en bit bort var desto mer lockande att ta en närmare titt på.


1 kommentar:

  1. bara för att man tog bort en dag, försvann hela helgen, spårlöst. oväntad effekt

    SvaraRadera