lördag 10 november 2012

Det här med att...

... barn ska klä på sig själv. Naturligtvis ska de lära sig att klä på sig själv och då behöver de öva. Men det tar sån tid!

Gustav har klätt på sig själv sedan innan Oskar föddes, alltså de senaste tre åren, så han kan. Det är bara så fantastiskt hur mycket som kan fördröja påklädningen. I morse hann jag klä på Oskar, blaska av mig själv och klä mig samt bädda vår säng och Gustav hade fortfarande strumporna kvar, när jag var färdig.

Inte konstigt att jag ibland, kanske till och med ofta emellanåt, hjälper till med kläderna. Det går snabbare. Jag skulle också kunna be honom börja klä på sig lite tidigare, så att han har tillräckligt med tid att göra alla de där sakerna (vad det nu vara månde) han måste göra samtidigt som han klär på sig. Det ska jag tänka på framöver.

Och så inser jag att det är hög tid att lära Oskar att klä på dig själv...

1 kommentar:

  1. Det finns en del i min bekantskapskrets som tycker att det är stoooooor skandal att jag klär på Linn varje morgon. Själv känner jag bara att vi väljer den enkla vägen och för mig handlar det om att Linn kan sova sådär en kvart-tjugo minuter längre iom att jag klär på henne typ medans hon fortfarande sover. Om jag skulle bestämma mig för att Linn skulle klä sig själv varje morgon skulle det innebära mindre sömn för Linns del plus att våra mornar förmodligen skulle bestå av en hel del tjat... Det är ju inte så att Linn INTE kan klä sig själv utan helt enkelt att vi förenklar vår morgon :-)

    SvaraRadera