lördag 3 november 2012

På stickfronten lite nytt

Det går upp och ner med stickandet. De senaste veckorna har det gått uppåt och jag har färdigställt mitt flätprojekt som började kännas som a never-ending story.


Det har varit jätteroligt att sticka även om jag fick lite panik alldeles i början. Det första mönstervarvet tog 15 minuter att färdigställa. Som tur är så har de efterföljande varven gått snabbare och snabbare att ta sig igenom. Mot slutet hann jag till och med lära mig mönstret utantill.

Det är tacksamt att sticka till Gustav. Han blir alldeles överförtjust, när han får en ny tröja och han använder dem gärna ... och gärna hela tiden till att börja med. Det har inte varit lätt att fotografera den här tröjan. Det är svårt att få färgen rätt återgiven. Den bästa bilden tog jag alldeles i början av bakstycket och den såg ut så här:


Jag har inte bara stickat på flätor de senaste månaderna. Jag tog en paus och stickade en ... ja, scarf är väl ett ord som passar. Och ska jag vara ärlig så "stickade" jag den. Räta maskor var inblandade men jag vet inte om det verkligen handlade om stickning. Så här blev det färdiga resultatet:


Så småningom ska även Oskar få en tröja med flätor, i samma modell som Gustavs men i en annan färg. Men just nu är jag ganska mätt på flätor, så min hjälpsticka ska få vila ett tag medan jag stickar strumpor. Först ut är ett par till Oskar.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar