fredag 9 november 2012

Ett mysterium

När jag kom hem från jobbet strax efter halv sex i kväll, stod maken och lagade lasagne. Den var helt makalöst god. Mysfaktorn var hög i köket med massor av tända ljus. Efter maten skulle barnen bada och jag passade på att bädda rent i vår säng.

I somras köpte vi nya påslakan på IKEA. Jag vill helst ha ljusa lakan i sängen, helst ska de vara helt vita, men de här nya påslakanen var röd-och vitrandiga. Jag är lite svag för randigt, det ska jag villigt erkänna. När det var dags att tvätta de nya lakanen, tvekade jag lite hur jag skulle göra. Skulle den röda färgen fälla? Jag chansade och stoppade de randiga påslakanen och de randiga örngotten i samma maskin som ett vitt underlakan och två vita örngott.

Resultatet? Jo, naturligtvis fällde lakanen.

Jag har inte använt dem sedan den där tvätten men idag plockade jag fram dem. Och det var då jag upptäckte mysteriet. Den röda färgen som fälldes ut har färgat de övriga textilierna väldigt olika.

Ett av de randiga påslakanen ser ut precis som när vi köpte det. De randiga örngotten likaså. Det andra randiga påslakanet är inte längre röd-och vitrandigt utan röd-och rosarandigt. Underlakanet är definitivt rosa, liksom ett av de förut vita örngotten. Det andra örngotten har förblivit vitt.

Hur kan det bli så?

1 kommentar:

  1. Tvättspöket, förmodligen närbesläktad med strumpmonstret ;-)

    SvaraRadera