måndag 26 november 2012

Julbord nummer 1


I lördags åkte vi till IKEA. Målet med vårt besök var tvådelat. Det skulle ätas julbord och det skulle köpas ljus inför julen.

Det var en underlig känsla att komma till IKEA först på sen eftermiddag. I normala fall brukar jag vara där vid öppningsdags. Men julbordet serveras först klockan 15 så det var bara att rätta in sig i ledet.Vi var inte de enda som hade julbord på i IKEA i åtanke. Restaurangen var minst sagt full. Trots det lyckades vi få platser.

Det var inte bara julbord nummer 1. Även julmust nummer 1 inmundigades. Julmust hör till julmaten, tycker jag.

Vad ska jag då säga om de olika rätterna på IKEAs julbord? Jag åt en god inlagd sill med smak av senap och single malt. Övriga sillsorter tittade jag inte så noga på men jag tror mig ha sett att en hade flädersmak. Skinkan och köttbullarna var goda. Anjovis var tydligen i ropet eftersom den fanns både i form av Janssons frestelse och anjovischeesecake. Båda lämnade jag orörda, liksom rödbetsbiffarna. Det fanns ett chilimarinerat fläskkött och det var sådär. Pepparkaksmuffisen som fanns på efterrättsbordet var däremot riktigt mumsiga.


Sedan vidtog stora ljusinköpet. Och jo, vi lämnade faktiskt några ljus kvar på IKEA, jag lovar. Det känns som om vi ska klara av att lysa upp både jul och nyår.

Till vår stora förvåning ville Gustav leka i IKEAs lekland Småland. Jag måste försäkra mig om att han verkligen förstod att han skulle vara där själv - och det förstod han och han ville ändå vara där. När jag hämtade honom 90 minuter senare, var han salig av lycka




2 kommentarer:

  1. Oj, så mycket ljus! Ni kommer att ha mysigaste hemmet någonsin.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mmmm, ljus är mysigt. Det måste jag säga är till den mörka årstidens fördel att man kan tända ljus.

      Radera