lördag 27 september 2014

Fredagskväll hos morfar


Igår kväll gjorde vi något annorlunda. Instinkten på fredag eftermiddag, när jobbveckan är avslutad, är att ta sig hem så fort som möjligt och krascha i soffan. Men igår åkte barnen och jag in till Malmö och hade en trevlig fredagskväll tillsammans med morfar. Det var ett bra tag sedan vi träffades alla fyra tillsammans.

Barnen tyckte att det var så roligt att träffa morfar igen. Båda hade mycket att berätta för honom. Vi började med att gå ut och äta middag tillsammans. Oskar imponerade på mig genom att hålla jämna steg med oss vuxna (och Gustav), som inte direkt gick långsamt. Morfar var bra att ha med sig ut. Barnen åt som jag aldrig sett dem äta.

Hemma hos morfar igen hittade barnen snabbt sina favoritsaker att leka med. Oskar ville även att vi skulle sätta på en Mumin-film och efter en stunds lek, satte sig barnen framför TVn.

Strax efter halv åtta klädde vi på oss för att gå ut och titta på ljusshowen i Pildammsparken. Ljusshow eller kanske vattenspel. Det äger rum i den stora dammen, där det finns tre fontäner. Där skapas en vattenvägg och på den projiceras rörliga bilder ackompanjerade med musik.

Tyvärr blåste det lite väl mycket igår kväll och vattenväggen blev inte så bra. Men det var häftigt ändå. Gustav tyckte mycket om showen. Oskar blev lite uttråkad så han och jag gick en sväng, när det var ungefär fem minuter kvar.

Efter vattenspelet gick vi till den nybyggda lekplatsen, Teaterlekplatsen, i Pildammsparken. Där finns en teaterscen med kuliss, biljettlucka och en stor gonggong att bullra med. Barnen hade riktigt roligt och tyckte att det var spännande att vara på lekplatsen "mitt i natten.

Framåt 21-tiden började Oskar bli trött och ville gå hem. Hemma hos morfar borstade barnen tänderna och sedan körde vi hem. Båda två somnade i bilen men gick för egen maskin in, när vi kom hem, och klädde av sig och somnade i sängen på två röda sekunder. I morse sov de ända till halv åtta. Det händer inte ofta!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar