söndag 23 november 2014

Intensiv söndag

Den här söndagen kan sammanfattas med orden skruva, skruva, skruva. Det brukar bli så när man har varit på IKEA. Bära, lyfta och flytta är också ord som beskriver dagen.

Jag gav mig ut genom dörren strax efter klockan nio i morse. Först skulle bilen tömmas på bilbarnstolar och baksätet skulle fällas ner. Sedan följde sanningens minut. Skulle ett 132 cm långt, platt paket få plats? Tumstocken visade att det skulle få plats - med knappt två centimeters marginal.

Jag hämtade pappa och tillsammans åkte vi till IKEA. På inköpslistan stod en HEMNES byrå med sex lådor. Det är en födelsedagspresent och julklapp till mig från pappa. Det blev lite annat också, bland annat två födelsedagspresenter till Oskar. Vi passade på att äta lunch på IKEA, innan vi åkte hem. Gott och prisvärt!

Den där byrån, den är tung! Den kom i två kollin. Det ena vägde 33 kg och det andra 18 kg. Det var med ganska stora bekymmer pappa och jag fick upp dem för trappan, när vi kom hem till mig. Det var otympliga paket och det var svårt att få något bra grepp om dem. Det ena "välte" vi uppför trappan. Det andra lyckades vi på något sätt att bära.

Sedan följde tre timmar av skruvande - och lite hamrande. Ett platt paket från IKEA är som vuxenLEGO. En fruktansvärd massa bitar och numrerade påsar med småprylar (=skruvar o dyl). Vi lyckades få ihop byrån och den står nästan på plats i mitt sovrum. Innan jag kan flytta den till sin rätta plats, måste jag tömma den byrå som står på just den platsen och sedan flytta in den byrån i barnens rum. Men det får bli en annan dag. Idag tänker jag inte göra mer än att ha en lugn och skön söndagskväll tillsammans med min Dreambird-stickning.

Det ska bli så skönt att flytta mina kläder till den nya byrån och få ordentligt med plats till dem. Det ska bli ännu skönare att få in ytterligare en byrå i barnens rum. Det har varit lite kris att få plats med deras kläder i en enda byrå. Nu kan de få var sin och jag behöver inte pressa ner tröjor och byxor i lådorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar