måndag 8 december 2014

Sen rapport om sent födelsedagsfirande


Bloggen ligger lite i träda. Inspirationen infinner sig inte. Men en liten rapport från ett födelsedagsfirande ska det bli. Den sista helgen i november firade J och jag våra födelsedagar tillsammans, födelsedagar som passerats med flera veckor. Firandet gick av stapeln hemma hos J och närvarande var Gustav, Oskar, mamma och pappa - och så vi två födelsedagsgrisar.

Mamma och jag slog våra kloka huvuden ihop och lagade middagen tillsammans. Kloka och kloka, förresten. Det där med att sätta på ugnen visade sig vara för svårt för oss. Vi hade brynt fläskfiléer, som sedan skulle färdiglagas i ugnen. När de hade stått där en stund, tyckte jag att det var konstigt att temperaturen på stektermometrarna inte hade förändrats nämnvärt. Inte särskilt konstigt, eftersom ugnen inte var igång... Nåväl, köttet blev färdigt och kryddmarinerades för att sedan ätas med potatisgratäng och brysselkål. Mumsigt!

J hade bakat en up-side-down-kaka, som är som en sockerkaka med ett ljuvligt, knäckigt täcke. I sockerkaksformen läggs muskovadosocker och ananasringar. Kanske är det smör också. I med smeten och in i ugnen. När kakan tas ut ur ugnen, stjälps den upp på ett fat och sedan är det bara att hugga in.

1 kommentar:

  1. Det var en trevlig fest, och visst finns det smör i det knäckiga täcket. Tror jag ...

    SvaraRadera