söndag 17 juli 2011

Äntligen

Ja, äntligen kom Oskar och jag iväg till Malmö för att tillbringa några timmar tillsammans med morfar. Det var på tiden!

Vädret var inte på vår sida. Det regnade. Men det hindrade inte oss att ge oss ut och gå. Oskar ikläddes regnkläder, eftersom vi numera inte har någon vagn med regnskydd. Vi tog en rask promenad genom parken upp till Triangeln, där jag inhandlade en födelsedagspresent.

Sedan gav vi oss ner i underjorden.

Station Triangeln (Citytunneln)

Malmö har ju numera lite tunnelbana i form av Citytunneln. Vi tog tåget från Triangeln till Malmö C. Det kommer att ta tid att vänja sig vid tanken att det är möjligt. För mig är tanken fortfarande främmande, nästan absurd, att det skulle gå att åka tåg den sträckan. Dessutom tåg i tunnel. Men det gör det. Det tar inte många minuter. Tåget hinner knappt rulla igång och komma upp i fart förrän det är dags att bromsa in igen.

Ut i regnet igen. Regnet hade ändrat karaktär från ganska tunna droppar till små, lätta droppar som tycktes virvla omkring och bilda en våt filt. På väg hem upphörde det att regna.


När vi kom hem, gick Oskar upp för alla trapporna hemma hos morfar. Det är första gången han har gått i trappor på fötterna. Och han gjorde det med besked. Om jag minns och räknar rätt, så är det 59 trappsteg upp till morfars lägenhet på fjärde våningen. Oskar nöjde sig inte med det. Han fortsatte upp på vinden ... och dit är det väl knappt 20 trappsteg till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar