torsdag 21 juli 2011

Kiviks marknad

Ibland blir man inspirerad av något man hör på radion. Så var det i måndags. Maken lyssnade på P4 och ett reportage om att årets Kiviks marknad öppnade. Han hade aldrig varit där och föreslog att vi skulle åka dit. Och det gjorde vi. Marknaden öppnade klockan 15 och vi siktade på att vara där vid den tiden. På vägen dit körde vi en hel del smala landsvägar genom det skånska landskapet och det var naturligtvis väldigt vackert. Oskar sov. Gustav tjoade av glädje, när vägen gick "upp och ner".

Med en knapp kilometer kvar att köra blev det tvärstopp. Bilkö. Det var ganska skönt att vi snart kunde se målet för vår resa. Bilkön blev med ens mindre jobbig att vänta ut. Och har man klarat av att köra förbi Stockholm på E4:an i rusningstrafik - där kan man tala om bilköer - så var det här en västanfläkt.

Ett hav av bilar i Kivik

Det var verkligen ett myller av människor på marknaden. Oskar tyckte att det var hur roligt som helst att titta på folk. Han satt bitvis och skrattade i vagnen. 


Gustav traskade på och såg sig om med stora ögon. Han fick en klubba och var väldigt nöjd med det. I ena änden av marknadsområdet fanns ett område med karuseller och andra åkattraktioner. Vi gick dit för att Gustav eventuellt skulle vilja göra något. Det ville han inte. Och jag kan förstå honom. Det var spelades musik på hög volym nästan överallt.


Nå? Köpte vi något? Maken inhandlade vykort, som han ska ha i sitt coachingarbete. Jag hittade en spargris till Oskar. Han lyckades slå sönder sin gamla. Den höll inte att dunkas i golvet. Ha ha! 30 kr för en ny sparbössa tyckte jag var som hittat. Det finns en massa krimskrams på en marknad men även en del guldkorn. Jag skulle gärna åka tillbaka till Kivik nästa år men då utan barn. Även om barnen var underbara att ha med i måndags så finns alltid en liten oro att vi ska komma ifrån varandra i trängseln. Därför tyckte jag att det var svårt att riktigt kunna titta på vad som fanns i alla de olika stånden. Det behöver inte vara just Kiviks marknad vi åker till nästa år. Det finns ju ett flertal marknader att välja mellan. Det vore i alla fall kul att komma iväg igen, med eller utan barn.

Oskars nya spargris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar