fredag 24 februari 2012

Inte enligt planerna

Den här dagen blev inte som jag hade tänkt mig. Jag skulle ha suttit och rättat en ansenligt mängd elevarbeten men i stället har jag...

... ringt till Skolverket och försökt reda ut varför deras system för ansökan om lärarlegitimation ger mig fel efternamn. Personnummer, förnamn och efternamn fylls i automatiskt. Och i mitt fall blir det fel! Den första människan jag pratade med hade inte en aning om varför det blev så. Kanske bygger deras system på gammal information från Skatteverket? spekulerade hon. Kanske dags att uppdatera då?!? Hennes förslag på lösning var att jag skulle prova att använda en annan webbläsare. Det hjälpte inte och jag ringde samtal nummer två till Skolverket. Jag möttes återigen av spekulationer om att deras system får gammal information från Skatteverket. Men den här gången fick jag ett förslag på lösning, nämligen att jag skulle begära ett personbevis från Skatteverket och bifoga det till min ansökan. Därefter flöt allt på. Med e-legitimation går det att beställa ett personbevis som PDF (just det filformat jag behövde ha det i) från Skatteverket. Några knappklick senare var min ansökan om lärarlegitimation gjord.

... ringt till Länsförsäkringar för att reda ut Oskars försäkringssituation. I höstas begärde jag omprövning på Länsförsäkringars avslag på hans barnförsäkring. Månaderna gick och plötsligt dök det upp ett försäkringsbrev på en olycksfallsförsäkring, som var ungefär dubbelt så dyr som den olycksfallsförsäkring han redan har. Ingen information om varför han inte beviljas en barnförsäkring. Länsförsäkringar kunde inte hjälpa mig att sprida ljus över detta, eftersom deras system krånglade idag men de skulle återkomma, senast på måndag.

... ringt till If och för att försäkra mig om att Oskar har en gällande barnförsäkring där (en sådan där som Länsförsäkringar inte ville ge honom när han var nyfödd!). Och det har han. Så nu skiter jag, rent ut sagt, i vad Länsförsäkringar har att säga. Vi kommer att avsluta de olycksfallsförsäkringar Oskar har där. Fast helt och hållet likgiltig är jag inte över vad Länsförsäkringar har för grund för sitt avslag. Det vill jag fortfarande veta. Men de kommer i alla fall inte att ha Oskar kvar som kund.

... tittat på direktsänd konselj och lärt mig att den nya prinsessan ska heta Estelle Silvia Ewa Mary och hon blir hertiginna av Östergötland.

Sedan somnade jag på soffan.

Men en sak på att-göra-listan kan jag bocka av. Jag var och fick bytt lamporna i bilens positionsljus i morse. Det är dags för bilbesiktning i morgon bitti. Ett av positionsljusen var sönder vid förra årets besiktning så det var ju hög tid att byta lampa...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar