söndag 5 februari 2012

Städning inför städning

Maken tycker att vi är dåliga på att städa. Och det är vi. Och numera, när vi båda heltidsarbetar, så finns det än mindre tid och ork att ta hand om städningen.

Idag har vi emellertid städat. Eller snarare plockat. Maken har bestämt att Städtanten i Staffanstorp ska komma hit i morgon och städa. Som jag förstår det så innefattar det dammsugning, golvtvätt, städning (inlusive avkalkning) av badrum ... och den här första gången har maken även beställt invändig fönstertvätt. Alla fria ytor kommer tydligen att torkas av. Det är därför vi har plockat idag.

Jag är väl inte helt på det klara med vad jag egentligen tycker om att en främmande människa ska komma hem till oss och städa. Det känns som om det är något vi borde sköta själva. Men jag är öppen för att pröva på det och sedan får vi se hur vi gör framöver.

3 kommentarer:

  1. Det är väl inget fel med det. Byter ni däcken på bilen själva, gör servicen på bilen, tapetserar själva? Varför är det så känsligt när det kommer till sk kvinnogöra=)/Heidi

    SvaraRadera
  2. Jag känner ett inre motstånd mot att ha en "Rut" hemma hos mig och det handlar inte om att det är "kvinnogöra" utan helt enkelt om att jag på nå´t vis tycker att vi borde klara av städningen på egen hand, vilket vi ochså gör för det mesta men ibland väljer vi att prioritera bort den för att göra nå´t roligare tillsammans =)
    Jag har dessutom en känsla av att om jag skulle släppa in en Rut härhemma så skulle det ändå sluta med att jag röjde järnet innan h*n släpptes in för att göra sitt =)
    Att vi inte byter däck på bilen själva beror helt enkelt på att det är så in i norden trist att göra och därför känns det plättlätt att leja bort just det till någon annan *s*
    Serva bilen har varken jag eller Paul någon kunskap om hur man gör så det lejs ochså bort men gräsklippning, tapetsering o övrig renovering av huset ( det vi har kunskap om ) gör vi själva så det handlar inte så mycke om "kvinnogöra" utan om helt andra värderingar helt enkelt...

    SvaraRadera
  3. Helen, du sammanfattar väl mina invändningar.

    Det visade sig att Mats tagit fel på dag/vecka. Det är först nästa vecka Städtanten dyker upp...

    SvaraRadera