onsdag 26 december 2012

Julen 2012


Efter veckor av tålmodigt väntande var det så äntligen julafton. Gustav hade varit vaken i närmare 45 minuter, när han sin vana trogen frågade vilken dag det var. Jag berättade att det var den 24 december och julafton. Gustav blev lite bekymrad och sade att då måste vi ju sova så att jultomten kunde komma. Jag svarade att jultomten redan hade varit här, varpå Gustav skyndsamt flyttade på sig så att han kunde se granen, och alla klapparna under den, och hans ögon blev jättestora.

Medan maken fixade frukosten, fick barnen öppna en gemensam julklapp, som innehöll en Nicke Nyfiken-bok, som jag läste för dem medan vi väntade på frukosten. Efter påklädning och tandborstning var det dags för lite mer julklappsöppning. Barnen valde var sitt stort paket. Gustavs innehöll den hett eftertraktade stora polisstationen i LEGO och Oskar fick också en polisstation, men då i Duplo.


Polisstationen och tillhörande polisbilar höll Gustav sysselsatt under de kommande fem timmarna. Det fanns nio påsar med legobitar som skulle sättas ihop och han gick metodiskt tillväga. Och när stationen var färdig lekte han och Oskar med den länge ... och har lekt med den mycket även under juldagen och annandagen.

Vi hade valt att fira julafton på egen hand, bara vi fyra, och det blev en väldigt lugn dag där vi tog dagen som den kom. Vi åt sill, ägghalvor och lax till lunch, tittade på Kalle Anka, öppnade julklappar och åt julmiddagen vid 17-tiden. Och massor av godis och julmust blev det också.


1 kommentar:

  1. Det låter som en mysig julafton! Lego är nog världens bästa leksak, både för barn och vuxna (säger hon som fortfarande tycker Lego är jätteroligt!).

    SvaraRadera