måndag 17 december 2012

Julstressen...

... känns väldigt avlägsen. Och det är inte en helt angenäm känsla. Så här års borde man vara stressad och undra hur man ska hinna få allting färdigt till julafton. Men jag känner mig ganska lugn på den punkten.

Vi har julpyntat en hel del redan, mer än vad vi brukar vid den här tiden i december. Julstjärnor och adventsljusstakar är på plats i fönstren. Julgranen är klädd. Julblommorna är på plats ... och nästan överblommade (maken ska plantera nya julgrupper).

Det som återstår på pyntfronten är att en del tomtar ska letas fram ur gömmorna. Pepparkakshuset ligger fortfarande i sin ask och väntar på att dekoreras och monteras men det får faktiskt vänta ett tag till. Städa måste vi också göra. Men det inte lönt att julstäda redan nu, eftersom då kommer det att hinna bli stökigt igen med tanke på att det är en vecka kvar till julafton.

Julklapparna är köpta. De flesta är inslagna också. Så där finns inte mycket att göra när det gäller det heller.

Helt utan stress är tillvaron emellertid inte. Sista veckan på jobbet före jul ligger framför mig. Tre arbetsdagar som mest kommer att ägnas åt att avsluta två kurser och försöka få så många elever som möjligt över G/E-nivån. Det kommer att innebära en himla massa rättning för min del. Usch!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar