torsdag 19 februari 2015

Fortfarande en liten kille

Oskar var på 5-årsbesök på BVC idag. Det allra sista BVC-besöket. Hans ordinarie BVC-sköterska är sjukskriven, så vi fick träffa en ny och det gick bra.

Oskar hoppade på ett ben och på två ben och räknade till fem. När det var dags att kontrollera ryggraden, ville han inte vara med. Han visste att det var en spruta inblandad i det här besöket och kanske trodde han att det var dags för den. Men till sist gick han med på att böja sig framåt, så att BVC-sköterskan kunde se att ryggraden är rak och fin.

Den där sprutan - vaccination mot polio, stelkramp, difteri och kikhosta - den tyckte han inte alls om. Den gjorde ont, berättade han för mig efteråt, och det skvallrade även tårarna om. Jag berättade om sprutan redan för ett par veckor sedan och då ville han inte alls göra det här BVC-besöket. Väl på plats satt han stilla och protesterade inte alls.

Jag tycker att vägningen och mätningen är den mest intressanta delen av besöket. Oskar har sprängt 1-metersvallen och mätte idag 101,5 cm, vilket är 3,5 cm mer än vid 4-årsbesöket. Vågen stannade på 14,6 kg vilket är 200 g mindre än förra gången. Fortfarande en liten kille, alltså!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar