tisdag 17 februari 2015

Sportlovskreativitet


Härom dagen sökte jag på internet efter vad det finns för sportlovsaktiviteter i Lund. Vattenhallen lät lockande men jag har en känsla av att där är smockfullt den här veckan. Så föll mina ögon på en aktivitet på Skissernas museum: Rymden - Skulptera och gör avtryck i moonsand. Det lät onekligen spännande och det tyckte barnen också. Vi ringde mormor och frågade om hon ville följa med.

Barnen höll sig lite avvaktande först men sedan tog de på sig var sin skjorta och tog plats vid ett bord. De började med att måla solar, månar och planeter. Sedan tog nyfikenheten på den där moonsanden överhanden och de började skulptera ett månlandskap. De botaniserade bland en uppsjö av varierande material för att göra ett fotbollsmål, en flagga, två fyrar, ett par lampor och ett gäng gubbar. Gustav lärde mig hur man använder en limpistol.

Skissernas museum har barnverksamhet varannan söndag och jag tror att barnen skulle tycka att det 
vore mycket roligt att gå dit någon gång ibland. Jag kan tänka mig att skaffa ett årskort för att kunna titta in lite då och då, en kortare eller en längre stund. Väggarna är fullproppade av målningar och skisser. Det finns massor av skulpturer. Barnen skulle nog gärna leka framför den roliga spegeln igen.



1 kommentar:

  1. Det är alltid kul med lyckade utflykter. Linn har sportlov nästa vecka och jag försöker ladda både mentalt och kroppsligt för att hitta på åtminstone någon rolig aktivitet utöver alla stallbesök

    SvaraRadera