torsdag 28 april 2011

Det piper!

Ibland blir jag väldigt irriterad på våra hushållsapparater. Den som designade dem tycks ha haft uppfattningen att användaren inte är kapabel att avgöra, när maskinen är klar med sin uppgift.


Mikron piper i det oändliga, när den är klar. Den piper även mycket uppfordrande, om jag sätter in något i den och trycker på on-knappen men sedan inte startar något program. Det är som om det ville säga "Hrm hrm, du har glömt bort mig!"

Timern på induktionshällen i köket kan jag väl ge godkänt men det är inte med mycket. Det piper på gränsen till för länge. Men i det fallet har jag lite mer förståelse för att pipandet är utdraget, eftersom den faktiskt ska informera om att det finns något som måste tas ut ur ugnen eller bort från plattorna.

Tvättmaskinen piper också, när den är färdig. Det är fem-sex pip och sedan ett uppehåll och sedan fem-sex nya pip ... och så håller den på i flera minuter. Jag hade kunnat accepterat pipintervallen, om de hade upphört efter sisådär en halv minut.

Torktumlaren är faktiskt riktigt förnuftig. Den piper några gånger och sedan är det bra. Den har också en knapp som jag kan använda om jag inte vill att den ska pipa åt mig.

2 kommentarer:

  1. Jag höll på att bli galen på vår tvättmaskin o dess pipande men sen tittade jag i instruktionsboken o upptäckte att man kunde ställa in antalet pip - det räcker med ett :-)

    SvaraRadera
  2. Jag tror att jag får ta och leta fram instruktionsboken i morgon bitti. Tänk om jag också kan få slut på pipeländet!

    SvaraRadera