söndag 30 oktober 2011

Ställa tillbaka klockan...

... kan vi inte göra det varje dag? Barnen somnade plättlätt ikväll. Klockan är bara kvart i åtta och de sover redan. Båda två! Om jag kunde, skulle jag nog hjula. Jag är nog inte riktigt lika lycklig i morgon bitti, när de troligtvis kommer att vakna jättetidigt, även med deras mått mätt.



Det blev en spontanutflykt ut på Österlen idag. Glimmingehus var destinationen, den gamla medeltida borgen som började byggas 1499. Gustav ville inte alls gå in i borgen, när vi var på plats. Så ändrade han sig och gav järnet i alla trapporna med superhöga trappsteg. När Mats betalade entréavgiften, fick han också ett informationsblad med en översikt över borgens olika rum. Gustav tog hand om broschyren och dirigerade så att vi inte missade någonting.


På vägen hem stannade vi hos Bo Ohlsson i Tomelilla. Det är en lågprisbutik, som jag hittills endast känt till genom den något enerverande reklamjingeln Bo Ohlsson i Tomelilla, här får du mest för pengarna, som körs på TV lite då och då.

Julen hade anlänt till Bo Ohlsson. Det fanns otroliga mängder tomtar att köpa. Men det hoppade jag över. Däremot blev de andra julprefixförsedda ting, så som julgardiner, julhanddukar till köket, en jullöpare till julbordet, omslagspapper med julmotiv och ett par julklappar till barnen. Och så lite annat smått och gott.

2 kommentarer:

  1. Jag minns när Gustavs mamma och morbror gick i ALLA trapporna på Knossos. Vi gamla satt i skuggan av pinjeträd (?), på mjuk barrmatta och lyssnade på cikadorna i den vibrerande värmen. Vi såg Torgil och Katarina, i blårandiga tröjor och halmhattar på långt håll, i trappa efter trappa. Det var inte tal om skyddsräcken där inte! Gustav har att brås på, den saken är klar.

    SvaraRadera
  2. Jag minns den dagen också. Det var väldigt soligt! Och jag minns trapporna.

    SvaraRadera