fredag 16 augusti 2013

Bäst när det gäller


Idag var det sista lektionen i simskolan för Gustav. I tre veckors tid, fem dagar i veckan, har simskolan pågått. Gustav har gjort framsteg men det var först idag som han visade framfötterna ordentligt. Maken var både överraskad, imponerad och stolt över det Gustav presterade i bassängen.

Barnen fick ta simmärken på avslutningsdagen. Baddaren grön fixade Gustav på ett kick och sedan gick Baddaren blå av bara farten. Han måste ha hittat motivationen inom sig och gjorde sitt allra bästa precis när det behövdes! Diplom blev det också.


Det har även funnits en morot för Gustav, något som hägrade när simskolan avslutats. Han skulle få välja nytt LEGO. Valet gjordes redan för några veckor sedan och sedan dess har Gustav pratat om sitt museum och allt han ska göra med det. Barnen och jag har tillbringat eftermiddagen vid köksbordet medan Gustav har byggt ihop sitt nya LEGO och Oskar har lekt med de olika delarna allt eftersom de färdigställts.



Baddaren grön
Doppa: Märkestagaren ska doppa hakan och båda öronen fem gånger.
Bubbla: Märkestagaren ska andas in, hålla andan och blåsa ut i vattenytan med hakan i vattnet, alternativt blåsa en pingisboll i vattenytan. Upprepas fem gånger.

Baddaren blå 

Doppa: Märkestagaren ska doppa huvudet under vattnet fem gånger. 
Bubbla: Märkestagaren ska andas in, hålla andan och blåsa ut under vattnet. Upprepas fem gånger.
Glida: Glid i vattnet fem sekunder med framsträckta och raka armar, ansiktet ska vara under vattenytan. Frånskjut får göras och provet kan utföras där märkestagaren bottnar. Handstöd med platta får användas. Upprepas fem gånger.

2 kommentarer:

  1. det var som arton! bäst när det gäller, säger du. bäst alldeles jämt, säger jag!

    SvaraRadera